Kattförsäkring för din Turkiska Angora

Att ha en kattförsäkring är en viktig del av att ta hand om din Turkiska Angora och skydda den mot oväntade veterinärkostnader. Det finns flera försäkringsbolag på marknaden som erbjuder kattförsäkringar med olika förmåner och priser. I den här jämförelsen kommer vi att titta på några av de bästa och billigaste kattförsäkringarna för din Turkiska Angora och vad du bör överväga när du väljer en försäkring.

Bästa kattförsäkring #1

På plats 1 finns Lassie.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #2

På plats 2 finns Hedvig.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #3

På plats 3 finns FurryChamp.

Se ditt pris

Välkommen till kattförsäkring

Jämför kattförsäkringar för Turkiska Angora

1. Lassie

Lassie är ett försäkringsbolag som också erbjuder en kattförsäkring med förmåner för din Turkiska Angora. Med deras största paket, Kattförsäkring Stor, får du en hög täckning för veterinärvård upp till 150 000 kronor per år. En fördel med Lassie är att de inkluderar obegränsade gratis samtal till den digitala veterinären FirstVet. De erbjuder också skydd mot dolda fel för kattungar.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som erbjuder en kattförsäkring som anses vara en av marknadens bästa. Med Hedvig får du en hög täckning för veterinärvårdskostnader upp till 160 000 kronor per år. Försäkringen inkluderar även täckning för behandlingar, läkemedel och medicin. En annan fördel med Hedvig är deras digitala profil och app där du kan få rådgivning och vård direkt. Deras kattförsäkring gäller även utomlands under en viss period.

3. FurryChamp

FurryChamp är ett försäkringsbolag som erbjuder en förmånlig kattförsäkring för din Turkiska Angora. En unik fördel med FurryChamp är att deras försäkring täcker både nuvarande och tidigare hälsotillstånd hos katten. De har också ett skydd mot kostnader för beteendebehandlingar, vilket kan vara oväntade och kostsamma. FurryChamp erbjuder också täckning för akutvård, vilket är viktigt vid olyckor eller plötsliga sjukdomar.

4. Svedea

Svedea är ett försäkringsbolag som erbjuder en heltäckande kattförsäkring med olika försäkringsbelopp att välja mellan. De ger dig möjlighet att välja mellan 30 000 kr, 60 000 kr och 90 000 kronor som försäkringsbelopp under hela kattens liv. En fördel med Svedea är deras långa självriskperiod på 130 dagar, vilket innebär att du bara behöver betala självrisken en gång inom denna period oavsett antalet veterinärbesök.

5. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkringar med olika förmåner. Med deras försäkringar ingår veterinärvård, receptbelagda mediciner och läkemedel. En speciell fördel med ICA Försäkring är att de också täcker "Tooth resorption," en vanlig tandsjukdom bland katter. Priset på försäkringen kan variera beroende på vilket veterinärvårdsbelopp och självrisk du väljer.

Vad ingår i en bra kattförsäkring

Vad ingår i en bra kattförsäkring för din Turkiska Angora

En bra kattförsäkring för din Turkiska Angora bör inkludera täckning för veterinärvårdskostnader, inklusive behandlingar, läkemedel och medicin. Det kan också vara fördelaktigt om försäkringen täcker specifika sjukdomar eller tillstånd som är vanliga hos katter, som tandsjukdomar eller beteendeproblem. Det är också bra om försäkringen erbjuder täckning utomlands och har en bra digital plattform för rådgivning och vård.

Vad påverkar priset på en kattförsäkring för din Turkiska Angora

Priset på en kattförsäkring för din Turkiska Angora kan variera beroende på flera faktorer. Rasen på din katt kan påverka priset, eftersom vissa raser kan vara mer benägna att drabbas av vissa sjukdomar eller hälsoproblem. Ålder kan också spela in, eftersom äldre katter kan ha högre veterinärkostnader. Andra faktorer som kan påverka priset inkluderar det försäkringsbelopp du väljer, självrisken och eventuella tilläggstjänster eller förmåner som ingår i försäkringen.

Vad är riskerna att inte ha en kattförsäkring för din Turkiska Angora

Att inte ha en kattförsäkring för din Turkiska Angora innebär att du själv måste stå för alla kostnader för veterinärvård om din katt blir sjuk eller skadad. Veterinärkostnader kan bli höga och oväntade, särskilt om din katt behöver genomgå operationer eller långvarig behandling. En kattförsäkring ger dig trygghet och ekonomiskt skydd i händelse av sjukdomar eller olyckor.

Frågor & svar om att jämföra kattförsäkringar för din Turkiska Angora

Vilket försäkringsbolag har den högsta täckningen för veterinärvårdskostnader?

Hedvig erbjuder en kattförsäkring med täckning upp till 160 000 kronor per år.

Vilket försäkringsbolag erbjuder skydd mot beteendebehandlingar?

FurryChamp inkluderar kostnader för beteendebehandlingar i deras kattförsäkring.

Vilket försäkringsbolag erbjuder obegränsade gratis samtal till en digital veterinär?

Lassie erbjuder obegränsade samtal till den digitala veterinären FirstVet.

Vilket försäkringsbolag täcker "Tooth resorption"?

ICA Försäkring inkluderar täckning för denna vanliga tandsjukdom hos katter.

Vilket försäkringsbolag har en lång självriskperiod?

Svedea har en självriskperiod på 130 dagar, vilket innebär att du bara behöver betala självrisken en gång inom denna period.

Teckna en kattförsäkring