Kattförsäkring för din Peterbald

Att ha en kattförsäkring för din Peterbald är ett viktigt sätt att skydda din katt och dig själv från oväntade kostnader i samband med sjukdomar, olyckor eller andra hälsoproblem. Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkringar, och i denna jämförelse kommer vi att titta närmare på några av de bästa och mest prisvärda alternativen för din Peterbald.

Bästa kattförsäkring #1

På plats 1 finns Lassie.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #2

På plats 2 finns Hedvig.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #3

På plats 3 finns FurryChamp.

Se ditt pris

Välkommen till kattförsäkring

Jämför kattförsäkringar för Peterbald

1. Lassie

Lassie är ett försäkringsbolag som erbjuder en kattförsäkring med hög täckning för din Peterbald. Med Lassies kattförsäkring ingår bland annat skydd för kostnader som uppstår i samband med veterinärvård och ett obegränsat antal gratis samtal till den digitala veterinären FirstVet. Försäkringen täcker också dolda fel även för kattungar och erbjuder ett högt skydd jämfört med andra försäkringsbolag på marknaden.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som erbjuder en kattförsäkring som anses vara en av marknadens bästa. Med Hedvigs kattförsäkring får du hög täckning när det gäller kostnader för veterinärvård, och försäkringen inkluderar även behandlingar, läkemedel och medicin. Dessutom erbjuder Hedvig en bra digital profil med en användarvänlig app där du kan få rådgivning och vård direkt.

3. FurryChamp

FurryChamp är ett försäkringsbolag som erbjuder en förmånlig kattförsäkring för din Peterbald. Med FurryChamps kattförsäkring får du ett heltäckande skydd som inkluderar både nuvarande och tidigare hälsotillstånd hos din katt. Försäkringen täcker även kostnader för beteendebehandlingar och akutvård. FurryChamp betonar också att deras prissättning är stabil och inte utsätts för plötsliga höjningar.

4. Svedea

Svedea är ett försäkringsbolag som erbjuder en gedigen och heltäckande kattförsäkring för din Peterbald. Med Svedeas kattförsäkring kan du själv välja försäkringsbeloppet, och beloppet förblir detsamma under hela kattens liv. Försäkringen täcker också kostnader för flyttade katter och har en lång självriskperiod, vilket innebär att du bara behöver betala självrisken en gång per 130 dagar oavsett antalet veterinärbesök.

5. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett försäkringsbolag som erbjuder en populär kattförsäkring för din Peterbald. Med en kattförsäkring från ICA Försäkring får du ett grundskydd som inkluderar veterinärvård, receptbelagda mediciner och läkemedel. Dessutom erbjuder ICA Försäkring ett skydd mot tandresorption, en vanlig tandsjukdom hos katter. Priset på försäkringen kan anpassas genom att välja självrisk och önskat veterinärvårdsbelopp.

Vad ingår i en bra kattförsäkring

Vad ingår i en bra kattförsäkring för din Peterbald

En bra kattförsäkring för din Peterbald bör inkludera ett grundskydd som täcker veterinärvård, läkemedel, medicin och tandresorption. Det är också fördelaktigt om försäkringen täcker dolda fel även för kattungar och erbjuder ett högt skydd för kostnader. Ytterligare fördelar kan vara tillgång till digital vård och rådgivning samt möjlighet att sänka självrisken genom samarbete med veterinärer.

Vad påverkar priset på en kattförsäkring för din Peterbald

Priset på en kattförsäkring för din Peterbald kan påverkas av flera faktorer, inklusive kattens ras, ålder och hälsotillstånd. Dessutom kan valet av försäkringsbolag och den självrisknivå du väljer också påverka priset. För att få det mest exakta prisförslaget är det bäst att gå in på försäkringsbolagens hemsidor och ange dina specifika uppgifter för att få en offert basererad på din situation och din Peterbalds behov.

Vad är riskerna att inte ha en kattförsäkring för din Peterbald

Att inte ha en kattförsäkring för din Peterbald innebär vissa risker. Om din katt blir sjuk eller skadad kan kostnaderna för veterinärvård bli mycket höga, och du kan stå inför ekonomiska utmaningar för att täcka dessa kostnader. En kattförsäkring ger dig trygghet och ekonomiskt skydd mot oväntade händelser och kan hjälpa till att säkerställa att din Peterbald får den vård den behöver utan att du behöver bekymra dig för kostnaderna.

Frågor & svar om att jämföra kattförsäkringar för din Peterbald

Vilket försäkringsbolag erbjuder högsta täckningen för veterinärvård?

Hedvig erbjuder en hög täckning för kostnader för veterinärvård upp till 160 000 kronor.

Vilket försäkringsbolag har en stabil prissättning utan plötsliga höjningar?

FurryChamp betonar att deras prissättning är stabil och inte utsätts för plötsliga höjningar.

Vilket försäkringsbolag erbjuder ett obegränsat antal samtal till digital veterinär?

Lassie inkluderar ett obegränsat antal gratis samtal till FirstVet, den digitala veterinären.

Vilket försäkringsbolag täcker dolda fel även för kattungar?

Lassie erbjuder täckning för dolda fel även för kattungar efter en undersökning av en legitimerad veterinär.

Vilket försäkringsbolag har en lång självriskperiod?

Svedea har en självriskperiod på 130 dagar, vilket innebär att du bara behöver betala självrisken en gång per 130 dagar oavsett antalet veterinärbesök.

Teckna en kattförsäkring