Kattförsäkring för din Orientaliska långhår

En kattförsäkring är en viktig investering för att skydda din Orientaliska långhår mot oväntade sjukdomar och skador. Genom att teckna en kattförsäkring kan du tryggt ge din katt den vård den behöver utan att behöva oroa dig för kostnaderna.

Bästa kattförsäkring #1

På plats 1 finns Lassie.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #2

På plats 2 finns Hedvig.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #3

På plats 3 finns FurryChamp.

Se ditt pris

Välkommen till kattförsäkring

Jämför kattförsäkringar för Orientaliska långhår

1. Lassie

Lassie är ett försäkringsbolag som erbjuder en kattförsäkring med god täckning för kostnader relaterade till veterinärvård. Med deras största paket, Kattförsäkring Stor, ingår skydd upp till 150 000 kronor per år. En fördel med Lassie är att de erbjuder obegränsade gratis samtal till den digitala veterinären FirstVet, vilket är uppskattat av många kattägare. Lassies kattförsäkring täcker även dolda fel för kattungar efter en veterinärundersökning.

2. Hedvig

Hedvig erbjuder en populär och omfattande kattförsäkring som anses vara en av marknadens bästa. Med Hedvigs kattförsäkring får du en hög täckning för kostnader relaterade till veterinärvård, upp till 160 000 kronor. Dessutom erbjuder de en användarvänlig app där du kan få rådgivning och digital vård direkt. En annan fördel är att försäkringen även gäller utomlands under en tid, vilket ger extra trygghet vid resor med din Orientaliska långhår.

3. FurryChamp

FurryChamp erbjuder en förmånlig kattförsäkring som täcker både nuvarande och tidigare hälsotillstånd för din Orientaliska långhår. Deras kattförsäkring inkluderar också kostnader för beteendebehandlingar, vilket är unikt. Dessutom täcker försäkringen kostnader för akutvård, vilket ger extra trygghet vid olyckor eller plötslig sjukdom. FurryChamp fokuserar på en stabil prissättning utan plötsliga höjningar av försäkringspremien.

4. Svedea

Svedea är ett försäkringsbolag som erbjuder en heltäckande kattförsäkring för din Orientaliska långhår. Du kan själv välja försäkringsbeloppet som passar dig bäst, antingen 30 000 kr, 60 000 kr eller 90 000 kronor. Hos Svedea behåller försäkringsbeloppet samma nivå under hela kattens liv, vilket många kattägare uppskattar. En annan fördel med Svedea är deras långa självriskperiod på 130 dagar, vilket innebär att du bara behöver betala självrisken en gång under den perioden oavsett antalet veterinärbesök.

5. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett försäkringsbolag som erbjuder en prisvärd kattförsäkring med flera skydd i grundskyddet. Du kan själv välja vilket veterinärvårdsbelopp du vill ha, mellan 30 000 och 60 000 kronor per år. En fördel med ICA Försäkring är att de erbjuder ett skydd mot "Tooth resorption", en vanlig tandsjukdom hos katter. Notera dock att detta skydd endast gäller om katten har varit försäkrad hos ICA Försäkring sedan två års ålder.

Vad ingår i en bra kattförsäkring

Vad ingår i en bra kattförsäkring för din Orientaliska långhår

En bra kattförsäkring för din Orientaliska långhår bör inkludera täckning för kostnader relaterade till veterinärvård, såsom behandlingar, medicin och läkemedel. Det är även fördelaktigt om försäkringen täcker specifika sjukdomar eller hälsoproblem som är vanliga för katter, som exempelvis tandsjukdomar. Vissa försäkringsbolag erbjuder också skydd mot beteendebehandlingar och möjlighet till digital rådgivning från veterinärer.

Vad påverkar priset på en kattförsäkring för din Orientaliska långhår

Priset på en kattförsäkring för din Orientaliska långhår kan variera beroende på flera faktorer. Rasen på katten kan påverka priset, då vissa raser kan vara mer benägna att drabbas av vissa sjukdomar eller hälsoproblem. Även åldern på katten kan påverka priset, då äldre katter kan ha högre risk för hälsoproblem. Dessutom kan det vara skillnader i prissättning mellan olika försäkringsbolag baserat på deras täckningsgrad och erbjudna förmåner.

Vad är riskerna att inte ha en kattförsäkring för din Orientaliska långhår

Att inte ha en kattförsäkring för din Orientaliska långhår innebär att du själv får stå för kostnaderna vid eventuella sjukdomar eller skador. Veterinärvård kan vara kostsamt, och utan en försäkring kan du hamna i ekonomiska svårigheter om din katt behöver akut vård eller långvarig behandling. En försäkring ger dig trygghet och ekonomiskt skydd för att kunna ge din katt den bästa vården när det behövs.

Frågor & svar om att jämföra kattförsäkringar för din Orientaliska långhår

Vilket försäkringsbolag erbjuder den bästa kattförsäkringen för min Orientaliska långhår?

Hedvig, ICA Försäkring, FurryChamp, Lassie och Svedea är försäkringsbolag som erbjuder bra kattförsäkringar för din Orientaliska långhår. Det bästa valet beror på dina individuella behov och preferenser.

Vilken kattförsäkring har den högsta täckningen för veterinärvård?

Hedvig erbjuder en kattförsäkring med en hög täckning för veterinärvård, upp till 160 000 kronor per år.

Vilken kattförsäkring är mest prisvärd?

ICA Försäkring anses vara en av de mest prisvärda kattförsäkringarna på marknaden. De erbjuder olika val för veterinärvårdsbelopp och självrisk, vilket ger flexibilitet och anpassningsbarhet.

Vilket försäkringsbolag erbjuder täckning för beteendebehandlingar?

FurryChamp är ett försäkringsbolag som inkluderar täckning för kostnader relaterade till beteendebehandlingar i deras kattförsäkring. Detta kan vara till stor hjälp om din Orientaliska långhår skulle behöva sådana behandlingar.

Vilket försäkringsbolag erbjuder skydd för kattens tidigare hälsotillstånd?

FurryChamp erbjuder en kattförsäkring som täcker både nuvarande och tidigare hälsotillstånd för din Orientaliska långhår. Detta ger ett omfattande skydd och trygghet.

Teckna en kattförsäkring