Kattförsäkring för din German Rex

För att skydda din älskade German Rex och säkerställa att den får den bästa vården när den behöver det, är det viktigt att ha en pålitlig kattförsäkring. Genom att välja rätt försäkring kan du få ekonomisk trygghet och tillgång till veterinärvård av hög kvalitet. Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkringar, och i denna jämförelse kommer vi att titta närmare på några av de bästa alternativen för din German Rex.

Bästa kattförsäkring #1

På plats 1 finns Lassie.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #2

På plats 2 finns Hedvig.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #3

På plats 3 finns FurryChamp.

Se ditt pris

Välkommen till kattförsäkring

Jämför kattförsäkringar för German Rex

1. Lassie

Lassie är ett försäkringsbolag som ofta får goda omdömen för sin kattförsäkring. Med deras Kattförsäkring Stor får du ett omfattande skydd för kostnader i samband med veterinärvård upp till 150 000 kronor per år. Försäkringen inkluderar även obegränsat antal gratis samtal till den digitala veterinären FirstVet, vilket är uppskattat av många kattägare.

En annan fördel med Lassies kattförsäkring är att den täcker dolda fel även för kattungar. För att kattungen ska omfattas av försäkringen måste den ha undersökts av en legitimerad veterinär innan den fyller fyra månader.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har fått mycket uppmärksamhet på marknaden. Deras kattförsäkring anses vara en av de bästa på marknaden. En av de stora fördelarna med Hedvigs försäkring är den höga täckningen för veterinärvårdskostnader. Med deras kattförsäkring kan du få upp till 160 000 kronor i ersättning för behandlingar, läkemedel och medicin till din German Rex.

Hedvig har också en framstående digital profil och erbjuder en användarvänlig app där du kan få rådgivning och digital vård direkt. Dessutom gäller försäkringen utomlands i upp till ett år om du reser med din German Rex till ett annat EU-land, Storbritannien, Schweiz eller Norge.

3. FurryChamp

FurryChamp erbjuder en förmånlig kattförsäkring som anses vara en av de bästa alternativen på marknaden. En unik fördel med FurryChamps kattförsäkring är att den täcker både nuvarande och tidigare hälsotillstånd hos din German Rex. Detta ger en omfattande täckning och ekonomisk trygghet vid olika hälsofrågor.

FurryChamp erbjuder också skydd mot kostnader för beteendebehandlingar, vilket är unikt för deras försäkring. Dessutom täcker försäkringen kostnader för akutvård, vilket kan vara viktigt vid oväntade olyckor eller sjukdomar.

4. Svedea

Svedea är ett försäkringsbolag som också erbjuder en omfattande kattförsäkring för din German Rex. En fördel med Svedea är att du själv kan välja försäkringsbeloppet. De erbjuder tre alternativ: 30 000 kronor, 60 000 kronor och 90 000 kronor. Försäkringsbeloppet förblir detsamma under hela kattens liv, vilket ger en trygghet för många kattägare.

Svedea har också en fördelaktig självriskperiod på 130 dagar. Det innebär att du endast behöver betala den fasta självrisken en gång under denna period, oavsett antalet veterinärbesök din German Rex har gjort.

5. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder en kattförsäkring med flera skydd i grundskyddet. Deras försäkring inkluderar veterinärvård, receptbelagda mediciner, läkemedel och skydd mot "Tooth resorption," en vanlig tandsjukdom bland katter. För att detta skydd ska gälla måste din German Rex dock ha varit försäkrad hos ICA Försäkring sedan den var två år gammal.

En fördel med att välja ICA Försäkring är att du själv kan välja vilket veterinärvårdsbelopp du vill ha. Du kan också anpassa självrisken efter dina behov och ekonomiska möjligheter.

Vad ingår i en bra kattförsäkring

Vad ingår i en bra kattförsäkring för din German Rex

En bra kattförsäkring för din German Rex bör inkludera täckning för veterinärvård, medicin och behandlingar. Det är också fördelaktigt om försäkringen täcker dolda fel, beteendebehandlingar och akutvård. Ytterligare förmåner kan vara obegränsade samtal till digitala veterinärer eller möjligheten att anpassa försäkringsbeloppet och självrisken.

Vad påverkar priset på en kattförsäkring för din German Rex

Priset på en kattförsäkring för din German Rex kan variera beroende på flera faktorer. Faktorer som kan påverka priset inkluderar kattens ålder, ras, kön och eventuella tidigare sjukdomar eller skador. Det är också viktigt att notera att olika försäkringsbolag kan erbjuda olika priser och förmåner för sina kattförsäkringar.

Vad är riskerna att inte ha en kattförsäkring för din German Rex

Att inte ha en kattförsäkring för din GermanRex innebär vissa risker. Om din katt skulle bli sjuk eller skadad kan kostnaderna för veterinärvård bli betungande. Utan försäkring kan du behöva betala alla kostnader själv, vilket kan vara svårt att hantera ekonomiskt. Dessutom kan det vara svårt att få tillgång till den bästa vården för din katt om du inte har en försäkring.

Frågor & svar om att jämföra kattförsäkringar för din German Rex

Vilket försäkringsbolag erbjuder högst täckning för veterinärvårdskostnader?

Hedvig erbjuder en av marknadens högsta täckningar för veterinärvårdskostnader, med upp till 160 000 kronor i ersättning.

Vilket försäkringsbolag erbjuder förmånlig självriskperiod?

Svedea har en lång självriskperiod på 130 dagar, vilket innebär att du endast behöver betala självrisken en gång under denna period.

Vilket försäkringsbolag täcker beteendebehandlingar för min German Rex?

FurryChamp är unikt eftersom deras kattförsäkring inkluderar skydd mot kostnader för beteendebehandlingar.

Vilket försäkringsbolag erbjuder obegränsade samtal till digitala veterinärer?

Lassie erbjuder ett obegränsat antal gratis samtal till den digitala veterinären FirstVet.

Vilket försäkringsbolag har ett bra grundskydd för veterinärvård och täcker vanliga kostnader?

ICA Försäkring har ett grundskydd som inkluderar veterinärvård, receptbelagda mediciner, läkemedel och täckning för "Tooth resorption."

Teckna en kattförsäkring