Kattförsäkring för din Burmilla

Att ha en kattförsäkring för din Burmilla är ett viktigt sätt att skydda dig själv och din katt mot oväntade kostnader som kan uppstå vid sjukdom eller skada. Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkringar, och i den här jämförelsen kommer vi att titta närmare på några av de bästa och billigaste alternativen för din Burmilla.

Bästa kattförsäkring #1

På plats 1 finns Lassie.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #2

På plats 2 finns Hedvig.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #3

På plats 3 finns FurryChamp.

Se ditt pris

Välkommen till kattförsäkring

Jämför kattförsäkringar för Burmilla

1. Lassie

Lassie är ett försäkringsbolag som erbjuder en kattförsäkring med goda omdömen för din Burmilla. Lassies kattförsäkring har en hög täckning för kostnader relaterade till veterinärvård och erbjuder även ett obegränsat antal gratis samtal till den digitala veterinären FirstVet. En annan fördel med Lassie är att deras kattförsäkring täcker dolda fel även för kattungar, förutsatt att kattungen har undersökts av en legitimerad veterinär innan den blir fyra månader gammal.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som erbjuder en populär kattförsäkring för din Burmilla. Med Hedvigs kattförsäkring får du en hög täckning för kostnader relaterade till veterinärvård, inklusive behandlingar, läkemedel och medicin. Hedvig har också en bra digital profil och erbjuder en användarvänlig app där du kan få rådgivning och digital vård direkt. En fördel med Hedvig är också att deras kattförsäkring gäller utomlands under en begränsad tid om du reser till ett annat EU-land, Storbritannien, Schweiz eller Norge.

3. FurryChamp

FurryChamp är ett försäkringsbolag som erbjuder en förmånlig kattförsäkring för din Burmilla. En fördel med FurryChamp är att deras kattförsäkring täcker både nuvarande och tidigare hälsotillstånd, vilket ger dig ett omfattande skydd för din katt. FurryChamp betonar också sin schyssta prissättning och stabila priser utan plötsliga höjningar. Deras kattförsäkring täcker även kostnader för beteendebehandlingar, vilket kan vara viktigt om din katt skulle behöva sådana behandlingar.

4. Svedea

Svedea är ett försäkringsbolag som erbjuder en heltäckande kattförsäkring för din Burmilla. En fördel med Svedea är att du själv kan välja försäkringsbeloppet, vilket ger dig flexibilitet och anpassningsmöjligheter baserat på dina behov. Svedea erbjuder också fri flytträtt för sina kattförsäkringar, vilket innebär att de välkomnar katter som tidigare varit sjuka eller skadade utan att begränsa försäkringsskyddet. En annan fördel med Svedea är att självrisken bara behöver betalas en gång per 130 dagar, oavsett antalet veterinärbesök under den perioden.

5. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett försäkringsbolag som erbjuder en bra och prisvärd kattförsäkring för din Burmilla. ICA Försäkring inkluderar skydd för veterinärvård, receptbelagda mediciner och läkemedel i sitt grundskydd. En fördel med deras kattförsäkring är att du själv kan välja vilket veterinärvårdsbelopp du vill att försäkringen ska täcka. Priset på din kattförsäkring påverkas också av självrisken som du väljer att betala vid eventuella skador eller sjukdomar.

Vad ingår i en bra kattförsäkring

Vad ingår i en bra kattförsäkring för din Burmilla

En bra kattförsäkring för din Burmilla bör inkludera täckning för veterinärvård, medicinering och behandlingar. Det är också fördelaktigt om försäkringen täcker kostnader för beteendebehandlingar och dolda fel hos kattungar. En annan viktig punkt är möjligheten att få digital rådgivningoch vård genom en app eller genom samtal med en veterinär. Dessutom kan en bra kattförsäkring erbjuda skydd vid utlandsresor och ha flexibla alternativ för försäkringsbelopp och självrisk.

Vad påverkar priset på en kattförsäkring för din Burmilla

Priset på en kattförsäkring för din Burmilla kan påverkas av flera faktorer. Rasen kan vara en faktor som påverkar priset, då olika raser kan ha olika risker för hälsoproblem. Ålder spelar också roll, eftersom äldre katter kan ha högre risk för sjukdomar och skador. Försäkringsbolagets prissättning och de val du gör, som försäkringsbelopp och självrisk, kan också påverka priset på kattförsäkringen.

Vad är riskerna att inte ha en kattförsäkring för din Burmilla

Att inte ha en kattförsäkring för din Burmilla innebär vissa risker. Om din katt skulle drabbas av en sjukdom eller skada kan kostnaderna för veterinärvård bli betungande och svåra att hantera. Utan en försäkring kan du bli tvungen att betala alla kostnader själv, vilket kan leda till ekonomisk stress och begränsningar i den vård din katt kan få. Att ha en kattförsäkring ger dig trygghet och ekonomiskt skydd om något oväntat skulle inträffa.

Frågor & svar om att jämföra kattförsäkringar för din Burmilla

Vilket försäkringsbolag erbjuder den högsta täckningen för veterinärvård?

Hedvig erbjuder en hög täckning för veterinärvård med upp till 160 000 kronor.

Vilket försäkringsbolag har en bra digital profil och erbjuder rådgivning och vård genom en app?

FurryChamp har en användarvänlig app där du kan få rådgivning och digital vård direkt.

Vilket försäkringsbolag har en flexibel försäkring med valmöjligheter för försäkringsbelopp och självrisk?

Svedea erbjuder en flexibel kattförsäkring där du själv kan välja försäkringsbelopp och självrisk.

Vilket försäkringsbolag erbjuder ett obegränsat antal gratis samtal till den digitala veterinären FirstVet?

Lassie erbjuder ett obegränsat antal gratis samtal till FirstVet som ingår i deras kattförsäkring.

Vilket försäkringsbolag täcker kostnader för beteendebehandlingar?

FurryChamp täcker kostnader för beteendebehandlingar i sin kattförsäkring.

Teckna en kattförsäkring