Kattförsäkring för din Brittiska korthår

Om du äger en Brittisk korthår och vill se till att den får den bästa vården vid eventuell sjukdom eller olycka, är det viktigt att ha en kattförsäkring. Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkringar, och i denna jämförelsen kommer vi att gå igenom några av de bästa och mest prisvärda alternativen för din Brittisk korthår.

Bästa kattförsäkring #1

På plats 1 finns Lassie.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #2

På plats 2 finns Hedvig.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #3

På plats 3 finns FurryChamp.

Se ditt pris

Välkommen till kattförsäkring

Jämför kattförsäkringar för Brittiska korthår

1. Lassie

Lassie är ett försäkringsbolag som erbjuder en kattförsäkring med hög täckning för din Brittisk korthår. Med deras försäkring kan du få skydd för kostnader upp till 150 000 kronor per år för veterinärvård. Lassie inkluderar också obegränsade samtal till digitala veterinärer från FirstVet, vilket kan vara till stor hjälp om du har oro kring din katts hälsa.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som erbjuder en populär kattförsäkring för din Brittisk korthår. Deras försäkring inkluderar en hög täckning för kostnader för veterinärvård, vilket kan ge dig trygghet och ekonomisk hjälp om din katt skulle bli sjuk eller skadad. Hedvig har också en bra digital profil och erbjuder rådgivning och digital vård direkt i deras app, vilket kan vara mycket praktiskt för kattägare.

3. FurryChamp

FurryChamp är ett försäkringsbolag som erbjuder en förmånlig kattförsäkring för din Brittisk korthår. En fördel med FurryChamp är att deras försäkring täcker både nuvarande och tidigare hälsotillstånd hos katten, vilket kan vara viktigt om din katt har eller har haft några tidigare sjdiseases. FurryChamp erbjuder också skydd för kostnader vid beteendebehandlingar, vilket är unikt för deras försäkring. Om din Brittisk korthår skulle behöva beteendebehandlingar kan FurryChamp täcka kostnaderna och ge dig trygghet och ekonomisk hjälp.

4. Svedea

Svedea är ett försäkringsbolag som erbjuder en gedigen och heltäckande kattförsäkring för din Brittisk korthår. Du kan själv välja försäkringsbeloppet hos Svedea, och försäkringsbeloppet förblir detsamma under hela kattens liv. En annan fördel med Svedea är att de genomför snabba utbetalningar i fall av olyckor eller sjukdomar, vilket kan vara viktigt när det gäller att ge din Brittisk korthår den vård den behöver.

5. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett annat försäkringsbolag som erbjuder en bra kattförsäkring för din Brittisk korthår. Deras försäkring inkluderar grundskydd för veterinärvård, receptbelagda mediciner och läkemedel. En fördel med ICA Försäkring är att du själv kan välja både veterinärvårdsbelopp och självrisk, vilket ger dig möjlighet att anpassa försäkringen efter dina behov och ekonomi.

Vad ingår i en bra kattförsäkring

Vad ingår i en bra kattförsäkring för din Brittiska korthår

En bra kattförsäkring för din Brittisk korthår bör inkludera täckning för veterinärvård, mediciner, operationer och behandlingar. Det är också viktigt att försäkringen täcker eventuella dolda fel hos katten och att den gäller både i Sverige och utomlands. Dessutom kan det vara fördelaktigt om försäkringen erbjuder ett obegränsat antal samtal till en digital veterinär för rådgivning och hjälp.

Vad påverkar priset på en kattförsäkring för din Brittiska korthår

Priset på en kattförsäkring för din Brittisk korthår kan variera beroende på flera faktorer. En av de viktigaste faktorerna är kattens ras, då vissa raser kan ha högre sjukdoms- eller skaderisker. Även kattens ålder och eventuella befintliga sjukdomar kan påverka priset på försäkringen. Det är också vanligt att priset varierar mellan olika försäkringsbolag, så det är viktigt att jämföra olika alternativ för att hitta det bästa priset för din Brittisk korthår.

Vad är riskerna att inte ha en kattförsäkring för din Brittiska korthår

Att inte ha en kattförsäkring för din Brittisk korthår innebär vissa risker. Om katten skulle bli sjuk eller skadad kan veterinärvården bli mycket kostsam, och du kan stå inför svåra ekonomiska beslut när det gäller att ge din katt den vård den behöver. En försäkring kan ge dig trygghet och ekonomisk hjälp i sådana situationer, och säkerställa att din Brittisk korthår får den bästa vården oavsett vad som händer.

Frågor & svar om att jämföra kattförsäkringar för din Brittiska korthår

Vilket försäkringsbolag har högst täckning för veterinärvård?

Hedvig erbjuder marknadens högsta täckning upp till 160 000 kronor för veterinärvård.

Vilket försäkringsbolag har ett obegränsat antal samtal till digitala veterinärer?

Lassie inkluderar obegränsade samtal till digitala veterinärer från FirstVet.

Vilket försäkringsbolag täcker dolda fel hos kattungar?

Lassie erbjuder täckning för dolda fel även för kattungar.

Vilket försäkringsbolag har en lång självriskperiod?

Svedea har en självriskperiod på hela 130 dagar.

Vilket försäkringsbolag täcker kostnader för beteendebehandlingar?

FurryChamp täcker kostnader för beteendebehandlingar hos katter.

Teckna en kattförsäkring