Kattförsäkring för din Balines

Katter är älskade husdjur som ger glädje och sällskap. För att kunna ge din katt den bästa vård och trygghet kan det vara klokt att överväga att teckna en kattförsäkring. En kattförsäkring kan skydda dig mot oväntade kostnader som kan uppstå i samband med veterinärvård och behandlingar. Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkringar, och i den här jämförelsen kommer vi att titta på några av de bästa och billigaste alternativen för kattförsäkringar för din Balines.

Bästa kattförsäkring #1

På plats 1 finns Lassie.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #2

På plats 2 finns Hedvig.

Se ditt pris

Bästa kattförsäkring #3

På plats 3 finns FurryChamp.

Se ditt pris

Välkommen till kattförsäkring

Jämför kattförsäkringar för Balines

1. Lassie

Lassie är ett försäkringsbolag som får goda omdömen för sin kattförsäkring. De erbjuder en kattförsäkring med hög täckning för kostnader i samband med veterinärvård, upp till 150 000 kronor per år. En fördel med Lassies kattförsäkring är att den inkluderar obegränsat antal gratis samtal till den digitala veterinären FirstVet. Detta kan vara till stor hjälp om du är orolig för din katts hälsa och behöver rådgivning. Lassie erbjuder även täckning för dolda fel hos kattungar, förutsatt att katten undersökts av en veterinär innan den blir fyra månader gammal.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har gjort sig känt för sina moderna och förmånliga försäkringslösningar. De erbjuder även en populär kattförsäkring som anses vara en av marknadens bästa. Med Hedvigs kattförsäkring får du en hög täckning för kostnader som kan uppstå i samband med veterinärvård. Försäkringen inkluderar behandlingar, läkemedel och medicin, och du kan få en täckning upp till 160 000 kronor per år. Hedvig har även en användarvänlig app där du kan få rådgivning och digital vård direkt. En annan fördel med Hedvigs kattförsäkring är att den gäller utomlands i upp till ett års tid om du reser till ett annat EU-land, Storbritannien, Schweiz eller Norge.

3. FurryChamp

FurryChamp är ett försäkringsbolag som erbjuder en förmånlig och heltäckande kattförsäkring för ditt husdjur. En unik fördel med FurryChamps kattförsäkring är att den täcker både nuvarande och tidigare hälsotillstånd hos katten. Det innebär att du kan få skydd för behandlingar och kostnader som kan uppstå vid beteendebehandlingar. FurryChamp är även känt för sin stabila och trygga prissättning, vilket innebär att du inte drabbas av plötsliga höjningar av premien för försäkringen. Försäkringen täcker även kostnader för akutvård, vilket ger dig trygghet vid oväntade händelser som olyckor eller sjukdomar.

4. Svedea

Svedea är ett försäkringsbolag som erbjuder en heltäckande kattförsäkring med snabba utbetalningar vid olyckor eller skador. En fördel med Svedeas kattförsäkring är att du själv kan välja försäkringsbeloppet, antingen 30 000 kr, 60 000 kr eller 90 000 kronor. Försäkringsbeloppet förblir detsamma under hela kattens liv, vilket många kattägare uppskattar. Svedea har även fri flytträtt för sina kattförsäkringar, vilket innebär att de välkomnar katter som tidigare varit sjuka eller skadade utan att begränsa försäkringsskyddet. Svedeas kattförsäkring har en lång självriskperiod på 130 dagar, vilket innebär att du bara behöver betala självrisken en gång per 130 dagar oavsett antalet veterinärbesök.

5. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga kattförsäkringar. När du tecknar en kattförsäkring hos ICA Försäkring ingår flera olika skydd i grundskyddet, inklusive veterinärvård, receptbelagda mediciner och läkemedel. En fördel med ICA Försäkrings kattförsäkring är att den även täcker "Tooth resorption", en vanlig tandsjukdom hos katter. Priset på kattförsäkringen beror på vilket veterinärvårdsbelopp du väljer, och du kan även själv välja självriskens storlek. ICA Försäkring erbjuder också förmånliga priser för bondkatter och blandraser.

Vad ingår i en bra kattförsäkring

Vad ingår i en bra kattförsäkring för din Balines

En bra kattförsäkring bör inkludera täckning för veterinärvård, behandlingar, mediciner och läkemedel. Det är också fördelaktigt om försäkringen erbjuder möjlighet till rådgivning och digital vård via en app eller liknande. Vissa försäkringsbolag erbjuder även täckning för beteendebehandlingar och skydd mot dolda fel hos kattungar. Det är viktigt att läsa igenom villkoren för försäkringen noggrant för att se vilka specifika skydd som ingår.

Vad påverkar priset på en kattförsäkring för din Balines

Priset på en kattförsäkring kan variera beroende på flera faktorer. En av de viktigaste faktorerna är kattens ras. Vissa raser kan vara mer benägna att drabbas av vissa sjukdomar eller hälsoproblem, vilket kan påverka försäkringskostnaden. Även kattens ålder kan påverka priset, där yngre katter vanligtvis har lägre premie än äldre katter. Andra faktorer som kan påverka priset inkluderar val av försäkringsbelopp och självriskens storlek. Generellt sett kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolag för att hitta den bästa och mest prisvärda kattförsäkringen för din Balines.

Vad är riskerna att inte ha en kattförsäkring för din Balines

Att inte ha en kattförsäkring innebär vissa risker för både katten och ägaren. Utan försäkring kan du som ägare bli ansvarig för att täcka kostnaderna för veterinärvård och behandlingar om din katt blir sjuk eller skadad. Kostnaderna för veterinärvård kan vara betydande och oväntade händelser kan lätt bli en ekonomisk börda. En försäkring ger dig trygghet och ekonomiskt skydd i händelse av olyckor eller sjukdomar. Dessutom kan en kattförsäkring erbjuda rådgivning och stöd i vården av din katt genom till exempel digitala veterinärbesök.

Frågor & svar om att jämföra kattförsäkringar för din Balines

Vilka försäkringsbolag erbjuder kattförsäkringar för Balines-katter?

ICA Försäkring, Hedvig, Furrychamp, Lassie och Svedea är några försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkringar för Balines-katter.

Vilket försäkringsbolag har den bästa täckningen för veterinärvård?

Både Hedvig och Svedea erbjuder hög täckning för veterinärvård i sina kattförsäkringar.

Vilket försäkringsbolag har den mest förmånliga prissättningen?

ICA Försäkring och FurryChamp erbjuder förmånliga priser för kattförsäkringar, och särskilt för bondkatter och blandraser.

Vilket försäkringsbolag täcker beteendebehandlingar för katter?

FurryChamp är ett försäkringsbolag som inkluderar skydd för kostnader vid beteendebehandlingar i sin kattförsäkring.

Vilket försäkringsbolag erbjuder fria samtal till digitala veterinärer?

Både Lassie och Hedvig erbjuder fria samtal till digitala veterinärer i sina kattförsäkringar.

Teckna en kattförsäkring